Äntligen!

Det har varit dåligt med uppdatering här det senaste vet jag. Vi har vakat dygnet runt så tröttheten har varit stor, nu börjar man sakta piggna till igen med det går långsamt. Att ta igen förlorad sömn är svårt, om inte omöjligt.
 
Men....
 
Nu är han äntligen här!
Vår lilla efterlängtade fölunge som givetvis blev en hingst som jag har känt på mig och spontant sagt "han" om fostret i magen.
 
Dreamcatcher (Dream Boy - Come Back II - World Record xx)
 
I söndags klockan 10.30 föddes han efter en väldigt lätt och snabb fölning. Dock var fosterhinnan supertjock och seg så det var tur att vi var med och kunde öppna den. Tror inte att fölet hade klarat att ha sönder den själv nämligen.
 
Foalcheck gjordes igår och enligt veterinären så var antikropparna bra, likaså tempen och hjärta - lungor. Han är en livlig krabat med attityd. Väldigt självständig för att vara nyfödd och med mycket åsikter. Lite sådär så att han redan har börjat hota och små sparka. Vi kommer ha fullt upp med att fostra denna, både Katalina och vi.
 
Men vad gör det när han är så bedårande?! 😍

 
 
Allmänt, Katalina | avel, dressyr, föl, fölning, hingst, häst, hästar, sto | | En kommentar |

Igångsättning

En roligare nyhet är ju att Frost är igång.
Har ridit 3 pass och longerat 2 gånger. Oj vad fin han är! Nog för att han har tappat alla muskler och allt annat, men så positiv till arbete och energisk.

Vet inte om det är mognad, den nya sadeln som vi provar eller bara en härlig kombo av flera saker. Viktigaste är att han är glad och positiv och kämpar på fantastiskt.

Hoppas att detta håller i sig nu så att vi kan komma igång ordentligt och kanske om vi har tur komma ut på en lite tävling till sommaren? Det är dock låååångt kvar tid med Frost...

Sadeln vi har provat nu: Erreplus Vittoria


Allmänt | | Kommentera |

Som vi längtar

Ja här händer det inte allt för mycket, ber om ursäkt för det. 

Anledningen till att deg inte blir så mycket skrivet här är för att vi har full fokus på Katalina. Som fortfarande inte har fölat! Trots alla tecken på fölning inklusive rejäla och ihållande värkar. Vi har snart vakat i två och en halv vecka och är rätt så slitna. Vi sover i skift om cirka 2 timmar nattetid. Dagtid försöker vi istället få lite gjort av det som behöver göras, i skift. Dessutom så jobbar vi också.

Jag har haft en del semesterdagar inlagda dessa två veckor, men denna veckan är det vara en dag och därefter fulla veckor igen. Stresspåslag!! Hur ska vi kunna vaka och passa Katalina när vi båda är på jobbet?! 

Nä nu får fölis komma ut! 
Allmänt, Katalina | | Kommentera |
Upp