Mer än bara hästar

Även om bloggen i huvudsak handlar om hästar och ridning, så finns det fler skönheter i familjen än bara hästarna, nämligen två hundar och fyra katter, + två katter till ibland.
 
Jag tänkte presentera dem lite snabbt, här kommer de tre första.
 
Isis - "The Queen"
 
Nemesis
 
Artemis
Allmänt | | Kommentera |

När soffan blir till ett fängelse

Sorry att jag inte uppdaterar som jag borde, det är så svårt att få inspiration till vad man ska skiva när man är fast i soffan. Foten svullnar fortfarande när jag hoppar på kryckor eller håller foten i annat än högläge, så jag är fortfarande rätt så immobil. Det är verkligen så trist och det känns som om mina soffa har blivit mitt fängelse.
 
Jag försöker ta mig ut emellanåt och hoppa iväg till Frost, när han kommer in från hagen, för att mysa lite. Det syns att han uppskattar det och att han saknar mig. Nu låter det som om jag förmänskligar honom, men det känns verkligen som om han saknar en. Sambon säger också att det märks på Frost att han saknar mig eftersom han beter sig så tillbakadraget och underligt nu när inte jag pysslar om honom.
 
Jag brukar även skutta iväg och mysa med Dreamcatcher när han är i närheten och inte långt ut i hagen. Vilken fölunge jag har! Han är enastående vacker men också enastående mysig. Han kan precis som Frost stå och bara njuta av att man pussar på mulen eller bara klappar på honom.
 
Jag tycker att det är mysigt att komma ut till dem, men samtidigt blir jag ledsen att umgänget är så begränsat. Jag kan inte pyssla om dem som de skulle behöva pysslas om och Frost skulle verkligen behöva ridas. På Frost märker jag tydligt att han inte är nöjd med tillvaron utan ridningen, han har på senare tid verkligen visat att han älskar att arbeta under ryttare, att det är hans höjdpunkt på dagen. Hur kan jag veta det? Det syns i ögonen och hela kroppspråket på honom, men även i känslan när man sitter upp på honom. Han vill så mycket och har så positiv energi och ju mer man rider destå mer ambitiös och glad blir han.
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Reslutat är här!

Äntligen äntligen kom resultatet, helt otroligt, bara nästan EN vecka senare.
 
Nåväl nu är de uppe i alla fall så nu tänkte jag att jag också kunde berätta vad vi gjorde förra helgen.Även om jag tror att många av er redan har gissat det.
 
Hur som, så är det så att vi var iväg med Dreamcatcher och Katalina på fölvisning.
 
Jag var väldigt orolig över att det skulle gå åt skogen på grund av att vi knappt har hunnit träna visning vid hand i och med att jag skadade mig. Åh vad överasskade vi blev! När lillemannen gick i grimma utan att studsa, smaka och busa med oss. Helt enastående duktig var han.
 
Dessutom fick han 85 % med 9, 8 (7,5-8,5-8), 8,5 - högst bedömda gångartsföl i regionen. Han fick tyvärr avdrag på gångarterna och allmänt intryck på grund av att han var lite spänd. Men så tänker jag, vilket föl jag har om han får så bra poäng och procent EFTER avdrag för att han var spänd. Helt otroligt?! Vart hade det slutat om han inte var spänd?
 
Både domaren och bedömningsledaren var riktigt förtjusta i honom med uttryck som "fantastiskt fin hingstunge" och "bästa fölet idag". Om ni vill så kanske jag till och med kan ladda upp filmen från bedömningen?
 
Tror ni att vi var och ÄR lyckliga över att få så fina poäng och så fint omdöme på vår första uppfödning? Och märrens första föl. Vi hade ju ingen aning om vad hon nedärvde, utan jag tittade på hur hon såg ut och rörde sig och valde hingst efter vilka brister hon har i förhållande till vad jag önskar hos en häst samt vad som sporten önskar.
 
Kan väl tillägga att vi även exteriörbedömde Katalina och jag kan säga att jag själv bedömde henne hårdare, när jag skulle välja hingst, än vad domaren gjorde. De punkter som han påtalade har jag också dömt ned men jag tyckte att det fanns fler små "fel" än vad han tyckte. Eller så faller de bara in inom "normalavvikelsen" och därför inte påpekas. Men även Katalina fick fantastiskt bra kritik.
 
Jag är så glad över att jag såg Katalina på annons och åkte och köpte henne på impuls i Danmark eftersom jag tyckte att hon såg helt perfekt ut och hade en tilltalande stam.
 
Nu laddar vi inför Fölchampionatet i Mantorp den 10 september och hoppas på att han är lite mer avspänd där, hoppas att han tycker att det är lite mindre spännande helt enkelt för rädd är han inte.
 
Här kommer en bild som arrangörerna tog efter fölvisningen, som jag också fick vänta på och sedan visade det sig att de tyvärr inte var skarpa..men ändock!
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp