Träning och vila

Nu är det snart dags att komma igång med Frost igen. Han jobbade så otroligt bra efter igångsättningen efter min fotledsfraktur. 


Bortsett från att han hade tappat muskler och kondition så var det som om jag tog upp tyglarna och ridningen där jag lade ned dem när jag skadade mig. Helt enastående. Vilken häst jag har!?! I somras vaknade han verkligen till liv och visade just det som jag hela tiden har känt finns i honom. Så lydig, så ambitiös och så oroligt mycket energi! 

Så i vart fall, efter 1,5 månad så var han väl förtjänt av en liten vila, därför fick han 1,5 vecka ledigt för återhämtning.

Jag tänker att det alltid är bra med en till två veckors vila efter igångsättningen, innan man drar igång riktig träning igen. Från en lång viloperiod till arbete är en tuff process för kroppen. Så en kort vila just när hästen kommit igång tycker jag är perfekt. 

Jag lägger in dessa korta vilor mellan alla delmål i träningen. Hästarna får en nytändning och muskler, leder och huvudet får återhämta sig. 

Vi sliter på hästarna så varför inte försöka minimera onödigt slitage?!


Allmänt | | En kommentar |

Många blir fler

Sex veckor gamla, söta och vilda, men ack så gosiga. Artemis nya kull är helt bedårande! 


Husse, som inte gillar katter, är helt såld på minstingen. Han har beslutat att hon ska stanna. 

Jag å andra sidan är helt såld på de två hanarna, men hur ska jag välja? De är så fantastiska båda två...

Nåväl, det är sex veckor kvar innan de är redo att flytta. Till dess borde jag veta vem som ska bli kvar. 

I slutändan kommer den permanenta familjen att växa med ytterligare två katter med andra ord. 

Sex katter, två stora hundar och fem hästar....och två två-benta förstås - ja familjen är stor.


Allmänt | | Kommentera |

Julstorm

Hej igen på er!

Nu har det åter varit ett tag sedan jag skrev något. Det är helt galet vad tiden går fort och det känns inte som om jag hinner med något annat än att jobba.

Hoppas att ni har haft en riktig bra och god Jul. Här hemma har vi tagit det lugnt och bara njutit lite av ledigheten.

Julafton firade vi med sambons mor med familj och Juldagen med mina föräldrar. Det har varit riktigt trevligt, mysigt och vi har haft extra mycket tid och kärlek för våra hundar och katter. Att inte säga kattungar! De är så bedårande.

Julen detta året har dock varit grå och regnig och inte nog med det så stormar det...

Eftersom fölis fick Frost lucka för boxen så sk Frost få en ny lucka för övre delen av boxdörren idag. Det ska ju blåsa upp mot 24m/s inatt och västligt. Det innebär rätt in i uteboxarna, så lucka it is!

Nu ska jag dock ge mig av och se om jag kan fynda något hos grannen som driver en hästsport butik. Hon har massor med fina saker!

På inköpslistan står dock täcke till Frost. Rory har rivit sönder alla hans fodrade täcken nu....så han är i stort behov av ett nytt vintertäcke.

Hörs!


Allmänt | | Kommentera |
Upp