Det får inte stanna nu...

Det viktigaste är att träningen av hästarna inte stannar av. Så nu när sambon har kommit hem efter att ha varit iväg och spelat golf så skickade jag ut honom till hästarna.
Hans Diva måste ridas och Frost får longeras. Frost skulle ridits idag men det får räcka med longering idag.

Jag gissar på att jag behöver ta mig ut och stötta honom. Problemet är bara att jag får spänningshuvudvärk av att hoppa på kryckor. Spänningshuvudvärken utlöser i sin tur migränen, vilket är vad jag har tampats med hela dagen. Måste dock ta mig ut ändå, tror tyvärr inte att han löser det själv. Framför allt inte Frost som kan vara lite knepig på lina eftersom han lätt blir överkänslig.

Nåväl, får börja med sprutan i magen och sedan försöka ta mig ut utan att kollapsa av en migränexplosion.

Måste bara visa denna bilden, mattehjärtat bara smälter av åsynen av denna vackra krabat!

Allmänt | | Kommentera |

Söndag

Dagen efter halvligger jag i soffans cosyhörna med en spinnande katt på kudden på brösten som jag stabiliserar datorn med.
 
Jävla skit! Ni får ursäkta språket men jag är så galet besviken på att detta hände igår och framförallt att det innebär att jag blir borta från ridningen i 2-3 månader. Sedan ska man dessutom komma igen och hitta tillbaka i sadeln igen innan allt blir bra. Det tar tyvärr tid när man bara rider en till två hästar.
 
Den där tilltänka tävligsdebuten i höst känns väldigt avlägsen nu.
 
Nåväl! Nu är skadan skedd och jag fokuserar på hur jag ska lösa detta på bästa sätt.
Första steget, är att hitta en lämplig ryttare som jan rida honom med min coachning under denna tiden. Frågan är bara hur jag gör det? De som rider bra har redan fullt upp med sina egna hästar.
 
Ryttaren måste vara mjuk men bestämd i sin ridning, lyhörd och kunna ta emot nya instruktioner. Dessutom behöver personen vara sadelfast. Inte för att Frost är någon bockmaskin, han är väldigt snäll, men han har otroligt besämda åsikter samt att han emellanåt, som igår, kan flippa och då gäller det att sitta kvar.
Skulle ryttaren åka av varje eller varannan gång som han ytför sin luftakrobatik och skolor ovan mark så kommer jag sätta detta i system och DÅ blir han farlig. Det är en oerhört intelligent häst.
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Har inte tid för detta....!!

Fan!
 
När det verkligen går framåt med stormsteg för Frost och mig så bryter jag benet.
Det var väl tyvärr väntat, även om jag trodde att det var Frost som skulle skada sig igen, men så var det inte. Denna gången var det tydligen min tur.
 
En bruten ankel som måste opereras - lyckat!
 
Första kommentaren när läkaren sa att den var bruten var: "Det har jag inte tid med!"
Sedan berättar han att den måste opereras, då blev kommentaren: "Du skojar med mig?"
Innan benet gipsades frågade jag när jag får rida igen och fick till svar att om tidigast 2 månader, troligen 3 månader.
 
2 - 3 månader?! Det funkar inte, det har vi inte tid eller råd med jag och Frost! Vi har inte råd att återigen starta från scratch. Det har vi gjort så många gånger. Jag hade ju precis hittat tillbaka till min ridning, där jag hade fulla styrkan i varje muskel som jag hade innan jag sålde min förra ridhäst. Man tappar mycket på att rida endast unghästar och i perioder inte alls. Fan! Jag som såg fram emot om till en debut på tävlingsbanan i höst.
 
Sedan ska vi inte glömma att det var tänkt att visa fölet, både för bedömning och på selektering för Elitfölauktionen. Nu måste jag hitta någon som kan visa honom och det är inte lång tid kvar.
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp