Intensiv dag

God kväll på er!
 
Denna dagen har verkligen gått i ett, därav har jag inte heller hunnit skriva något här. Nu har jag precis kommit hem, ätit lite kvällsmat och ska försöka varva ned för att kunna sova.
Imorgon är det dagpass på jobbet.
 
Idag har vi vart iväg till veterinären med Frost och efter det var det bara att slänga sig i bilen och iväg till jobbet. Jag åt en banan till lunch, det var vad jag hann äta i bilen på väg till jobbet helt enkelt.
 
Hur det gick hos veterinären berättar jag imorgon, det blir en lång historia ;)
 
Imorgon är det också fredag och denna helgen är jag ledig, ska bli så skönt! Samtidigt så händer det en hel del denna helgen men mer om det när tiden är mogen.
 
Nu ska jag varva ned lite och sedan sova.
 
Godnatt!
 
Allmänt | | Kommentera |

Hets och hårda ord

Jag tänker på hetsen som alltid uppstår så snart det sprids en ögonblicksbild på en elitryttare med hästen i en position som inte anses vara "okej". Denna gången var det inte en dressyrryttare som det oftast är utan denna gången var det den franska hoppryttarinnan Penelope Leprevost som efter att hennes häst snubblat rejält och varit hundradelar från att gå omkull, stannar upp hästen lutar sig för att, troligen, se om det finns några sår på hästen och därefter kickar den rejält i sidorna och rycker därefter hästen ordentligt i munnen så att den tvärnitar efter att först ha hoppat fram för skänkeln. Detta repeteras inte bara strax efter igen utan även på andra sidan manegen.
 
För de flesta av oss så framstår detta helt vansinnigt, vi förstår inte heller meningen med det eller vilken nytta detta skulle kunna tänka sig ge. Samtidigt är många snabba med att kommentera händelsen med väldigt starka ord.
 
Nej jag anser inte att det Penelope Leprevost gjorde var rätt, jag skulle inte heller göra så själv. Däremot funderar jag på hur man som fullständig amatör, i många fall "skogsmulleryttare" kan döma en annan människa så hårt. Ingen av oss vet vad som försegick i Penelope Leprevosts huvud, kanske inte ens hon själv, i det momentet. Eller också gjorde hon det, men utan att känna varken henne eller hästen, totalt döma ut en människa och tillskriva henne sådana egenskaper är för mig en gåta.
 
Detta är som sagt inte första gången denna nätmobb vaknar till liv, det har vi sett förr. Kittel, Gal, Helgestrand, med flera, alla har de få stå ut med näthatet som haglar. Varför? På grund av några ögonblicksbilder, inte video som i Penelope Leprevosts fall utan bilder - screenshots ur filmer, men det är inte filmerna som visas - nej för då skulle alla se att det endast var ett ögonblick när något oförutsett hände.
 
Det som får mig att reagera på detta, är just att de som så starkt fördömmer detta och skriker högst - är de som aldrig någonsin själva har suttit på en häst av den kalibern. De har i bästa fall start någon lättklass tävling i någon gren och ser man på deras hästar så är det hästar som är så bristfälligt tränade att inte en muskel är byggd på rätt sätt eller rätt plats.
 
Kanske är det så att de som själva misslyckats är de som klankar ned på andra mest? 

Har man inte upplevt en situation själv så kan man inte veta hur och vad man själv gör i en sådan situation. 

Hur mång "hemska" ögonblicksbilder kan man inte hitta på var och varannan ryttares videos? Om man filmar sig varje ritt man gör i alla situationer?
Allmänt | | Kommentera |

Off to work

Nu är det snart dags att ge sig av till jobbet, bara lite fix kvar här hemma innan jag är redo. Det är alltid bra att äta lite lunch innan eftersom "lunchen" på jobbet kan variera med starttiden allt mellan 15.30 - 16.30. Jag hoppas altid på så sen lunch som möjligt, då brukar kvällen oftast upplevas gå fortare.
 
Något som var lite extra kul på jobbet igår var att jag först hade en enhetschef från ett annat av våra kontor på medlyssning hos mig. På deras kontor handlägger de endast medan vi både handlägger och tar emot samtal från våra kunder, så hon var på studiebesök för att se hur det fungerar.
 
Därefter hade jag en av våra specialister hos mig för kvalitétskontroll av handläggning, detta görs för att säkertälla att handläggningen är rättsäker samt för att kunna kartlägga styrkor och eventuella svagheter som finns hos medarbetarna och på kontoren. På så vis kan man reglera interna utbildningar och dylikt. Jag fick beröm på alla punkter och specialisten var imponerad över snabbheten och korrektheten i mitt arbete - "Du har bara styrkor på allt" var sista kommentaren som jag fick.
 
Nu när jag skriver detta så sitter jag med en Chai Latte och njuter av solen och värmen som är på ingång, men ska strax laga lite lunch och så göra mig i ordning för jobbet. När ni nu läser detta sitter jag i bilen på väg dit.
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp