Frosts utveckling

Det var verklgen längesedan jag uppdaterade er - sorry för det!
Tyvärr snurrar livet på väldigt fort och mycket ska hinnas med på kort tid. Men men - skärpning på mig!
 
Något som gör mig riktigt glad och fylld av energi är att Frost har utvecklats enormt. Han har gått från hästen som man i regel måste "mana fram" till att jag idag sitter och emellanåt nästan får hålla tillbaka. Helt fantastiskt!
 
Att hålla tillbaka Frost handlar dock inte om en häst som ångar på för kund och fosterland, utan snarare en häst som vill så mycket att han, om jag inte hållder tillbaka honom, gör mer än vad han klarar av i dagsläget. Ambitiös helt enkelt!
 
Ett stort pluspoäng är att han redan nu, fem år gammal men utbildningsmässigt som en fyra åring, tydligt väntar på mig och mina signaler. Han är otroligt reglerbar men flera växlar som jag kan växla mellan med små hjälper. Han kommer tillbaka genom att jag bara fäller fram bäckenet lite och han ökar genom att jag fäller bak bäckenet och lägger på en lätt skänkel. Vill jag samla upp honom lite, be om längre men högre kliv så kan jag göra det också med små enkla hjälper så som att sitta till lite, lägga om skänklarna och krama lite på tygeln. Fantastiska häst!
 
Till vår nackdel har vi dock att han efter bukmuskel sträckningen och med sin stora, 180cm, kropp kan ha det lite svårt att kordinera hela kroppen. Detta märks främst när vi går från rakt till böjt spår och främst i vänster varv då han behöver länga yttersidan - högersidan - och där blödningen i sidobukmuskeln på höger sida gjorde ont.
Detta har jag dock lagt upp ett system för, under uppvärmningen, som jag håller mig till varje ridpass. Systemet finns dessutom i två varianter beroende på dagsform.
 
Första delmålet är att träna honom här hemma en vecka till och förhoppningsvis stabilisera upp honom lite till under den tiden samt återuppta sidvärtes arbete. För att veckan därpå boka veckoträningarna igen.
 
Årets mål, om allt går vägen och vi slipper skador, är att rida LB och LA i höst. Till vintern är målet att träna för att under nästa vår rida MSVC.
 
Men ett ridpass i taget!
 
Har tyvärr inga nya bilder på min skatt, så ni får hålla till godo med ett en gammal bild.
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Den här skönhetshetsen och debatterna

Nu har den blommat upp igen - debatten om skönhetshets inom ridsporten.
Vad trött jag blir....
Jag försår verkligen inte hur denna debatten kan blomma upp om och om igen, vad är grejen?
 
Skönhetsideal och hets finns i hela vårt samhälle, har alltid funnits och kommer med största sannolikhet alltid att finnas - bara i olika former och uttryck.
 
Menar jag att man bara ska acceptera det och låta vara, givetvis inte, men det hjälper inte heller att älta och hata vad andra säger och gör. Inte blir det heller bättre att anklaga allt och alla för deras tanar och åsikter.
 
Men det är väl lite av "det lätt-kränkta Sverige" som bubblar ut hela tiden. Att den folk ska vara så sjukt lättkränkt. Vi känner oss kränkta för minsta lilla, vad vi inte får göra, vad vi får göra, hur vi ska göra, vad vi får säga, hur vi får uttrycka oss, när, var, om, ja allt. Vad man än gör eller inte gör så är det någon som känner sig så djupt kränkt att den behöver gråta ut om detta. Nej det är inte individen själv som felar, det är samhället. Våra värderingar, normer och den fruktansvärt konfliktskygga mentaliteten som gör att så fort någon inte tänker, tycker eller gör som man själv anser vara korrekt så känner man sig kränkt. Man känner sig kränkt för att man känner sig maktlös, och man känner sig maktlös för att man känner att det är överväldigande. Man har helt enkelt svårt att acceptera att det är så. Bortskämda är vad vi är!
 
Det allra mest komiska i debatten, är det faktum, att de som skriker högst är de som känner sig som mest träffade.
 
Denna gången rasade mobben på grund av Silverbjälkes inlägg. Jag har läst inlägget, om och om igen. Jag kan fortfarande inte se vad som är eller var problemet i det inlägget.
 
Det är inte ridsporten som sport som har problem med märkeshets och skönhetsideal. Det är samhället och det vore konstigt om inte ett så stort samhällsfenomen avspeglades även i ridsporten. För hur mycket vi än vill, så är vi inte unika. Vi står inte utanför samhället och vi kommer aldrig att särskilja oss ifrån det. Hur myket vi än vill tro det och önskar det.
 
Så lägg ned pajkastning inom sporten, stötta varandra och angrip problemet där det faktiskt uppkom istället för att försöka släcka små bränder hela tiden.
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Beställt sadel

Igår när jag åkte från jobbet så ringde jag sadelsäljaren för att beställa en sadel till Frost. 

Fick till svar att leveransen var sex veckor från tillverkaren!! Men hon skulle ringa runt till sina kollegor och höra om någon av dem hade den hemma i rätt storlek. 

Jag hoppas verkligen det, för sex veckor kan vi inte vänta...han kan ju inte ha D1:an och det har redan gått ett par veckor utan ridning.

De senaste veckorna har jag jobbat honom på lina eller tömkört, men han måste komma igång med ridningen igen. Börja träna igen och hoppas på att slippa nya skador.

Det blev i alla fall en Erreplus Vittoria.
Frosty trivdes super i Erreplusen och det gjorde jag med.

Nu i efterhand så funderar jag på om det ändå var tätt modell av Erreplus som jag beställde. Skulle ju kunna ändra mig ännu, så jag har bett om konsultation från Sadeldoktorn. Får höra när han ringer tillbaka!Allmänt | | Kommentera |
Upp