Den här skönhetshetsen och debatterna

Nu har den blommat upp igen - debatten om skönhetshets inom ridsporten.
Vad trött jag blir....
Jag försår verkligen inte hur denna debatten kan blomma upp om och om igen, vad är grejen?
 
Skönhetsideal och hets finns i hela vårt samhälle, har alltid funnits och kommer med största sannolikhet alltid att finnas - bara i olika former och uttryck.
 
Menar jag att man bara ska acceptera det och låta vara, givetvis inte, men det hjälper inte heller att älta och hata vad andra säger och gör. Inte blir det heller bättre att anklaga allt och alla för deras tanar och åsikter.
 
Men det är väl lite av "det lätt-kränkta Sverige" som bubblar ut hela tiden. Att den folk ska vara så sjukt lättkränkt. Vi känner oss kränkta för minsta lilla, vad vi inte får göra, vad vi får göra, hur vi ska göra, vad vi får säga, hur vi får uttrycka oss, när, var, om, ja allt. Vad man än gör eller inte gör så är det någon som känner sig så djupt kränkt att den behöver gråta ut om detta. Nej det är inte individen själv som felar, det är samhället. Våra värderingar, normer och den fruktansvärt konfliktskygga mentaliteten som gör att så fort någon inte tänker, tycker eller gör som man själv anser vara korrekt så känner man sig kränkt. Man känner sig kränkt för att man känner sig maktlös, och man känner sig maktlös för att man känner att det är överväldigande. Man har helt enkelt svårt att acceptera att det är så. Bortskämda är vad vi är!
 
Det allra mest komiska i debatten, är det faktum, att de som skriker högst är de som känner sig som mest träffade.
 
Denna gången rasade mobben på grund av Silverbjälkes inlägg. Jag har läst inlägget, om och om igen. Jag kan fortfarande inte se vad som är eller var problemet i det inlägget.
 
Det är inte ridsporten som sport som har problem med märkeshets och skönhetsideal. Det är samhället och det vore konstigt om inte ett så stort samhällsfenomen avspeglades även i ridsporten. För hur mycket vi än vill, så är vi inte unika. Vi står inte utanför samhället och vi kommer aldrig att särskilja oss ifrån det. Hur myket vi än vill tro det och önskar det.
 
Så lägg ned pajkastning inom sporten, stötta varandra och angrip problemet där det faktiskt uppkom istället för att försöka släcka små bränder hela tiden.
 
 
 
Allmänt | |
Upp