Mycket på gång

Hej på er! Det har varit långt mellan uppdateringarna nu.

Ikväll är jag ensam hemma med djuren. Därför unnar jag mig ett glas rött tillsammans med chokladtryfflar och popcorn. Så gott!

Sedan jag började jobba så har tiden varit knapp. Allt tar ju minst dubbelt så lång tid för mig, nu efter skadan, än vanligtvis. Så jag hinner nätt och jämt äta mellan stallpassen. Därav dålig uppdatering. Sedan så händer det inte så mycket konkret som jag kan berätta om. Givetvis har cirkusen dragit igång här på gården igen, men projekten är så stora och pågår under så lång tid att det gör sig mer lämpligt att berätta om när man har kommit längre.

Frosty har börjar sättas igång, jag har longerat honom tre gånger nu.

Dreamcatcher har vi börjat vänja vid att stå i egen box. Det är inga långa stunder men cirka 30 minuter eller lite mer. Vet inte riktigt eftersom vi går på DC's upplevelse och inte klockan. Det går dock över all förväntan. Han är verkligen stencool.

Sedan har vi tagit ett beslut gällande min förra häst. Det vill jag dock inte berätta om än utan avvaktar ett tag till.

Ja, det var en liten snabb-uppdatering om vad som sker här.

Godnatt!

Allmänt | | Kommentera |

Söndag

Det är söndag idag, det var nig nästan en vecka sedan jag skrev här senast. Denna veckan har dock varit lite med andan i halsen.

I måndags var jag hos sjukgymnasten, efter det besöket så blev resten av veckan tung.

Efter att sjukgymnasten hade testat min fots rörlighet så förklarade han att den tyvärr med största sannolikhet inte kommer att bli helt bra. Att den troligen kommer förbi betydligt tjockare än den andra och att rörligheten kommer att vara nedsatt. Detta eftersom rörligheten var densamma som vid första besöket, tre veckor tidigare. Likaså var det fortfarande för svullet.

Det beskedet kändes tungt. Mest för att jag som det är nu inte kan ta mig upp på hästryggen ens. Kan inte heller gå ned för trappor eller springa. Det värsta är dock ridningen, om jag kommer kunna ta mig upp och om jag kommer kunna rida ordentligt. Jag är ju inte intresserad av att "åka häst" utan jag vill rida och då är ankelns funktion viktig.

Sjukgymnasten sa även att mitt kontorsjobb är skadligt på grund av att det är för stillasittande/-stående. Och att stallsysslorna är för tunga än så länge, framförallt efter en arbetsdag där foten har stelnat till.

Det känns ju sådär bra, jobba måste jag men om mitt jobb indirekt skadar mig och mitt liv så....ja....jag måste hitta en lösning.

Jag vägrar ge upp ridningen, that's for sure!

I fredags fick jag dessutom ytterligare trista besked. Så idag väntar jag på samtal där vi ska se hur det ska lösa sig. Så denna dagen innefattar en klump i magen.

Nåväl, besked kommer senare.

Jag ska i alla fall försöka longera Frost idag. Nu måste vi komma igång. Det ska bli intressant att se vad foten säger om longering.

Allmänt | | Kommentera |

Söndag

God morgon!

Haha det blir sena mornar för mig på helgerna. Nåväl jag gick upp för drygt en timme sedan. Sitter och lyssnar på P1 med en kopp kaffe.

Jag hoppas att denna dagen blir lika solig och fin som gårdagen. Det blir så mycket bättre ljus för filmen.

När jag vaknade kom det larm om att det brann utanför Kumla. Tydligen brinner det på någon sopanläggning för gamla bildelar, vilket medför väldigt giftig rök.

Sådant tycker jag är obehagligt. De varnar ju människor från att gå ut, de ska stänga in sig i hemmen med stängda dörrar, fönster och ventilation för att röken är mycket giftig. Men då tänker jag på djuren, kanske främst alla djuren som inte kan stängas in, så som hästarna.

Vilken påverkan har röken på hästarnas hälsa? De är ju dessutom än känsligare i sina andningsorgan än vad vi har. Jag är glad att vi inte bor i det området och hoppas bara att vinden inte blåser söderut. Men vad har det för påverkan tro? Hur giftig är röken och hur stor skada kan det bli? Märks det på prestationen?

Många frågor och få svar. Ska kanske diskutera det med veterinären nästa gång. Man vet ju aldrig när ens egna hästar blir drabbade.

Nu ska jag dock dra igång dagen, men först kolla vädret och vindprognosen.

Allmänt | | Kommentera |
Upp