Fredag

Redan fredag igen! Och sista dagen i september 2016 - det är galet vad fort tiden går.
 
Gårdagens oväder resulterade i en helt klarblå himmel, inte ett enda moln så långt ögat kan nå, men en del vind är kvar. Men det gör inget för det är så galet vackert med den klarblåa himlen, solen och de vackra höstfärgerna.
 
En riktig fröjd att vakna till den vackra synen genom fönstret.
 
Den senaste veckan har jag gått upp rätt så sent, runt 8 - 9 tiden på morgonen, jag har haft så svårt att sova och vaknat femtioelva gånger per natt samt vaknat med en migränartad huvudvärk varje morgon. Troligen på grund av sömnbrist, eftersom migränen kommer som ett brev på posten om jag sover dåligt.
 
Nåväl, nu ska jag fortsäta med klippning och redigering av Dreamcatchers försäljningsvideo. Det blev inte den bästa men det är den jag har. Det är inte lätt att filma den lille filuren. Hade nog gått bättre i ett ridhus men det är svårt att lasta dem själv och jag är inte till mycket hjälp eftersom jag inte kan röra mig tillräckligt obehindrat.
 
Har fortfarande inte fått alla bilder och filmen från fotografen från Rikschampionatet, endast några tittbilder och en tittfilm, men de är ju lite oanvändbara då fotgrafens logga är mitt över vilket gör att fölet syns dåligt.
Får efterlysa dem om de inte kommer snart. Frågan är om avelsföreningen har fört över pengarna till henne för detta ännu....
 
Medan jag fixar med filmen så ska jag även träna foten enligt schemat från sjukgymnasten och därefter är det lunch och sedan ger jag mig ut till hästarna i det härliga vädret. Alltid bra att kolla upp dem när man kan såhär mitt på dagen också. Tänkte även passa på att mocka, packa foder och ge dem lite hö.
 
Hörs senare!
 
Såhär gott kan man ha det på morgonen....underbara, vackra Balder Balthazar <3
 
Allmänt | | Kommentera |

Nybäddat

Klockan hann bli närmre 22,30 när vi var klara med boxarna/ligghallarna och nattningen av hästarna, men det var uppskattat av dem att få påfyllnad av sina liggytor.
 
12 säckar träpellets lade vi in i Katalina och Dreamcatchers lösdrift, dessutom gjorde sambon en tröskel för frontporten också. Nästa helg byggs det nya portar till lösdriftarna, det blir skjutportar istället för de gigantiska gamla slagportarna som vi har nu. Kommer bli så skönt! för slagportar är alltid jobbiga när det blåser och det blåser alltid här hemma.
 
Frost fick 3 säckar, tanken var 2 i och med att han har en stor box och gillar när det det sådär extra rent, men eftersom han hade rört runt ikväll så blev det 3 stycken. Varför rörde han runt så? Ja, det svaret fick jag fort när jag kollade på hans inkar. De har spruckit upp än mer nu och dessutom har ännu en (?!) ink dykt upp. Helt galet! De bara poppar upp från ingenstans nu när Xxterra-behandlingen inleddes. Tog kort på dem alla ikväll igen. Lär nog ta mig tid att maila veterinären imorgon, så hon får se. Men ja, i och med att inkarna spricker och börjar lossna, så kliar det något förbannat på honom. Så jag stod och kliade honom runt inkarna - så skönt sa Frost.
 
Det är lite så, när hästarna visar på ett ändrat beteende så vill jag alltid utreda vad det kan bero på. Ett förändrat beteende kan innebära att någon sjukdom eller dylikt är på gång och det är alltid bra att stoppa sådant i tid. I detta fallet verkar det vara lungt, förutom att inkarna kliar.
 
Imorgon kväll ska vi bädda nytt i den andra lösdriften med. Sambon får dock köpa lite fler säckar strö, då vi bara har 6 säckar kvar. Dessutom ska han även inhandla material för att bygga paddockstaketet. Äntligen kommer det bli gjort! Så i helgen bygger vi paddockstaket samt sätter upp stolpar för paddockbelysning. Sedan ska belysningen upp så snart den köps in! Yay!
 
Dessutom så kommer inackorderingens ägare på besök på lördag och på söndag ska vi hälsa på min älskade Rory. Rory har jag inte träffat sedan jag lastade på honom på hans nya ägares transport efter klinikbesiktningen för dryga 3 år sedan. Han är SÅ saknad, och SÅ älskad fortfarande och nu är han tydligen diagnostiserad med spatt....
 
Nåväl, nu får det bli natten för min del. Hoppas fotleden mår bra imorgon, för jag har nog överansträngt den idag. Råkade dessutom snubbla ordentligt, och nu är fotleden svullen som en tennisboll och just bara runt fotleden. Känns sådär bra...
 
Godnatt!
 
En nöjd liten Dreamcatcher, äter sin kvällsmat. 5 månader gammal och 138 cm i mankhöjd.
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

På väg hem

Sitter nu i bilen på väg hem, vi har varit hos mina föräldrar en sväng. Dels för att träffa far och hjälpa honom att välja ut en surfplatta, som han ska köpa i present till mor, men även för att jag behövde duscha och fortfarande helst undviker att göra det i badkaret när foten inte är 100.

Innan vi åkte fick Frost komma ut en stund igen. Molnen hade spruckit upp och vinden lugnade sig något. Så det var skönt att kunna släppa ut honom och mocka. Dock fick han komma in innan vi gav oss av.

Vi passade även på att köpa en hel del strö och ska strö upp åt alla nu när vi kommer hem. Det går ju åt mer strö när se står inne hela dagen.

Något jag ser fram emot är att se hur inkarna ser ut nu när det har gått ännu ett dygn...
Om de har spruckit upp mer? Börjar lossna? Torkat upp? Ja vad som helst som tyder på att se försvinner.

Nu är vi strax hemma. Hörs sen!

Allmänt | | Kommentera |
Upp