Ljuvlig söndagsmorgon

Är det inte helt underbart att solen har tittar fram?! Det är få saker som gör en morgon bättre än att kunna ta sitt morgonkaffe och äta frukosten i solens värme till fågelkvitter. Ljuvligt!


Idag är just en sådan dag! 

Frost har nu åter fått en ofrivillig vila. Av yttre påverkan har vi inte kunnat åka iväg och rida senaste veckan.


Så trist när vi hade kommit igång så bra...men men bara att bita ihop och fortsätta.

Idag tänkte jag i alla fall inviga mina nya stövlar från Cavallo. Så snygga!

Allmänt | | Kommentera |

Första bedömningen

Äntligen fredag! 

Det ska bli så skönt med helg så att jag kan få sova ut lite.

Dessutom är det nationella dressyrtävlingar i Lidköping hela helgen, så det kommer bli ett par timmar på läktaren.

Under tisdagens ridpass var Frost väldigt fin och visade klockrena längningar med mera. På onsdagen fick han vila och igår så startade vi pay & ride. 

Det var Frosts första upplevelse av något som kan tänkas likna tävling. Med hästar överallt och ännu fler människor som ränner kors och tvärs. Att ridas fram på ett nytt ställe och ta sig förbi servering och domarbord.

Det var läskigt och mängder med nya intryck. Men trots att han var spänd som en fiolsträng så var han kvar hos mig och gjorde det jag bad om på framridningen. 

När vi sedan kom in i ridhuset och banan så slappnade han av helt allt eftersom men när alla spänningar släppte så var han helt slut. Lille killen!

Han gjorde dock allt jag bad som om än utan någon större energi och för att ge honom en bra upplevelse så fick han gå längre och lägre i formen och jag krävde inga större längningar. Han var helt enkelt värd att bara få utföra det jag bad om utan massa krav.

Och han gjorde det bra fastän han gick sämre än någonsin tidigare. Sambon sa det också, att så dåligt har vi aldrig gjort en ritt.

Ändå fick vi 65%, så det känns som ett bra sämsta-resultat. Tänker att om vi får 65 % när vi rider som sämst så kan det ju bara bli bättre! 

Nu måste jag återgå till jobbet! 


Allmänt | | Kommentera |

Sen uppdatering

Tittar in lite kvickt för att ge er en snabb uppdatering. 


Igår red jag ett lösgörande pass på Frost, utan några större krav. Han svarade riktigt bra på det och den där ojämnheten, som jag nämnde i ett tidigare inlägg, märktes knappt av igår.

Idag värmde jag upp honom och kunde sedan rida igenom LB:1 för att stämma av lite. På torsdag är planen att rida en pay & ride på det ridhus där vi rider till vardags. De ska nämligen arrangera en pay & ride på kvällen och Frost ska ju ridas så då kan vi ju passa på. 

Ridpasset gick bra och han var otroligt fin, behövde knappt rida fram mer än 15-20 minuter innan han var redo för att rida igenom programmet. Idag tog jag dessutom på sporrarna, första gången på över 1 år! Slängde även spöna för att verkligen stämma av. Frost reagerade lite på sporrarna men svarade riktigt allert och fint på dem. Både ökade steg-/språngläningarna, mellantrav/-galoppen, volterna och alla vändningar blev så fina med sporrarna. 

De ökade steg-/språnglängningsrna blev verkligen ökade utan någon som helst ökning av tempot.

Imorgon vilar han och på torsdag får vi se hur det blir!

Imorgon på morgonen ska jag dessutom flexa ut lite för att kunna köra Katalina till seminstationen. I och med att hon har tysta brunster så måste en veterinär göra en gynekologkoll för att kunna avgöra vart hon är i cykeln. Har vi tur är hon redo för inseminering redan i dagarna!

Men det återstår att se imorgon.

Nu får jag släcka ned och sova, god natt!


Allmänt | | Kommentera |
Upp