Måndagkväll och egen-träning

God kväll godingar!
 
Vill bara börja med att berätta hur glad jag blir av att logga in här och se hur många av er som har varit inne och läst eller bara kikat in för att se om det har uppdaterats. För mig är tid dyrbart och att ni faktiskt tar er tid att titta in, inspirerar mig till att skriva mer. För att ge er lite tillbaka för er tid. Tack alla fina!
 
Denna dagen då? Ja, den har haft ovanligt många timmar känns det som. Allt var ju så gott som klart när jag kom hem idag i och med att sambon var hemma hela dagen. Så jag stekte upp en quornschnitzel med emmertaler ost och åt med sallad. Sedan har jag faktiskt tagit mig tid med Lyra och katterna, lite extra qualitytime som verkligen har varit behövligt. De blir så gladare då!
 
Viktigast av allt var ändå att jag tog tag i min egen träning och satte igång med pilates igen. Jag tycker att Pilates verkligen gör stor skillnad på ridningen i och med att den trimmar coren rejält. Lite kvickt sammanfattat skulle jag väl säga att pilates tränar styrka, balans, koordination, uthållighet och smidighet/elasticitet med stor fokus på bålen vilket är så viktigt för oss ryttare. Det bästa av allt är att en dessutom kan träna var som helst, utan att behöva avsätta tid för att ta sig till någon gruppträning.
 
Jag själv däremot funderar på att kanske boka in lite gruppträningar med pilates och eventuellt yoga också, för även om man kan utföra både och hemma så kan det vara bra att delta på gruppträning någon gång. Dels för att får extra energi men även för att ha någon som kollar av så att en inte drar på sig någon olat.
 
Min tanke är att det är viktigt att vi ryttare kompletterar ridningen med egenträning som hjälper oss att bli än bättre i sadeln. Tips på bra delar att träna är ryggen, magen, skuldrorna och baksida lår. Om de delarna är starka och uthålliga så kommer vår sits att förbättras avsevärt och med den även vår inverkan på hästen samt kvalité på ridning.
 
Men nu måste nog jag titta till hästarna och sedan sova, ögonen går visst i kors.Jag ska försöka ta fram fler bilder från gårdagens träning men även klippa ut lite filmsnuttar och lägga upp om ni vill? Kommentera gärna vad ni tycker!
 
 
Allmänt | |
Upp