Vi taggar inför träningen imorgon

God kväll på er!
 
Även ikväll tar vi det lugnt och vi planerar på att lägga oss strax efter att vi har nattat hästarna. Detta eftersom jag har dressyrträning imorgon vilket innebär att vi far hemifrån vid 8.00 imorgon. Så ingen sovmorgon imorgon inte!
 
Frost, men även de andra, ska fodras vid 6 för att vi ska hinna äta själva och göra morgonstallet innan jag börjar göra i ordning Frost för träningen. Imorgon får Frost äta frukosthöt i boxen, vilket han inte är så fötjust i. Frost föredrar att få komma ut en sväng innan an äter sitt frukosthö, så jag funderar på att ta en svängom med honom så att han får röra sig lite innan höfodringen.
 
Det blir morgondagens bekymmer i alla fall!
 
Idag då? Jo, precis som jag hade tagit av Katalina och Rory deras täcken och tänkte att de skulle få lufta pälsen samt klia av sig all lös päls, så börjar det falla snöblandat regn. Ärligt?! Inte en droppe på hela förmiddagen och kanske 2 minuter efter att jag tog av dem så började det. Vad är oddset? Nu fick de vara utan, de har ju ändå ligghallar om det skulle vara så.
 
Dagens joggingpass lade jag i en av sommarhagarna igen. Kände att jag får passa på att ge Frost lite omväxling på helgerna när väder och tid tillåter. Nu var ju inte vädret så trevligt men jag trotsade det och red ute ändå, måste passa på när jag kan rida under dygnets ljusa timmar. Det blir ju så mycket ridhus så här års när det är så mörkt och oftast för dåligt väder och underlag.
 
Efter ridpasset i torsdags så tänkte jag och sambon att Frost nog behöver lite mer vila, för han verkade så trött i kroppen under ridpasset, men idag fanns det inte en tillstymmelse av trötthet. Snarare tvärtom! Idag var han laddad till tusen vilket innebar att han var spänd lite okontaktbar. Frost har ju först nu på senare tid börjat bli spänd och vaken till sättet, vilket visar sig genom att han blir lite opåverkbar och kan flyga i luften. Det är ju lite nytt för honom så vi jobbar med att hitta sättet att jobba med honom när han blir sådan så att man kommer igenom det. Hitills har alla sätt som jag har testat fungerat bra, men det tar lite tid så jag försöker hitta det sätt som fungerar bäst genom att det går fortfast. Och allra helst vill jag komma till den nivån att jag hinner förebygga att han blir sådan. Givetvis vill jag inte ta bort det helt, det skulle inte bli bra på ett blivande tävlingshäst, men vill komma till den nivån med honom att det inte påverkar så mycket. Men det kommer med mer träning och utbildning.
 
Idag joggade jag honom mycket i trav där han fick flytta undan skänkeln medan jag i galoppen bad om att han skulle runda ryggen än mer. Vi joggade inte så länge utan bara så att han blev varm och slappnade av, när han gjorde det var han som smör att rida och då avslutade jag passet.
 
Den där tröttheten som jag kände i torsdags var inget som märktes av idag! Skönt det med tanke på att det är dressyrträning imorgon.
 
Nej, nu ska jag putsa upp all utrustning och packa påsen inför morgondagen.
 
God natt!
 
 
 
 
Allmänt | |
#1 - - Anita:

Fullt ös med andra ord! :D kram

Svar; Jaa dom där små är bra charmiga, men min lilla är då envis till tusen vill jag lova.... Haha

Svar: Alltid fullt ös! Det är rena cirkusen här hemma, 5 hästar, 2 stora hundar, 4 katter och 4 virvelvindar till kattungar....
Envishet är väl shettisarnas bäst beskrivande egenhet, men på ett charmigt sätt. Vi funderar på en "gårdsponny" som kan strosa runt lös, det är ju ändå ingen idé att försöka stänga in dem i en hage som de alltid hittar sätt att ta sig ur :P
Morcrában Dressage

Upp