One down one to go

Då är en av hästarna klara för idag. Rory var först ut och fick jobba på i skritt och trav. Idag kände jag att arbetet ger resultat. Han arbetade på i en för hans förutsättningar riktigt din form, där han var rund och fin stora delar av passet. 


Jag är noga med att ta det lugnt med honom så att han hinner stärka sig och bygga upp muskulatur innan vi avancerar. En ska alltid vara försiktig med de fyrbentas träning men har de visat att de har någon problematik så gäller det att vara än försiktigare och mer noggrann. 

Båda häst och ryttare än supernöjda med dagens härliga pass.

Allmänt | | Kommentera |

When your babyboy is getting big...

Skriv inläggstext 

Alltså...ser ni vad han har växt?! Tiden går så fort och han växer upp för fort...om lite drygt ett år är det dags för inridning. Galet! Men samtidigt längtar jag, har nämligen en känsla av att han kommer vara helt fantastisk att rida. 💖🦄

Allmänt | | Kommentera |

Juli

Hej på er! Long time no see!


Det är redan juli, kan ni förstå att tiden går så fort? Jag känner inte riktigt att jag hänger med, men det är bara att försöka flyta med. Varje dag är en ny dag som kan komma med något gott!

Den 8 juli betyder att det är en månad kvar till semester. Jag har fått erbjudande om åka till Enköping och träna under semestern. I alla fall två veckor för sedan är det ju EM i ridsport i Göteborg. Jag får säga att jag är väldigt sugen! Dock är det ju så att stallet ska byggas, i alla fall ena stalldelen, i augusti. Dessutom har jag anmält mig och Frost till vår debut den 6 augusti!?! Även om vi är reserver i dagsläget. Så frågan är hur jag gör, framförallt med tanke på bygget. Å andra sidan är vi inte i vägen om vi är i Enköping 😉. 

Det skulle väl vara övervakningen att det blir bra som jag är orolig för.

Så hur går det med hästarna?

Ja, Frost utvecklas fint. Dock ska jag boka en tid på klinik för honom gör en check. Mer om det senare.

DC växer och utvecklas fint i kroppen. Han växer inte sådär ojämnt som åringar brukar göra utan håller sig jämn och proportionerlig. Inte heller växer han gör fort, vilket är skönt för då hinner alla delar av kroppen med. Men Gud vad snygg han är! Och vad enkel han är i all hantering! 🌟

Rory började jag sätta igång men så backade det av för att jag inte hann. Nu har jag börjar igen och han är lycklig. Det är mängder med snedheter att räta upp i honom, så sakta men säkert och noggrant är melodin. Även om han inte håller med....det går för långsamt säger Rory och visar att han både kan trampa, galoppera på stället och göra piruetter. Att inte tala om att gräva med frambenen. 

Katalina är förhoppningsvis fortfarande dräktig. Vi har inte kunnat kolla henne på 45 dygn eftersom jag inte har kunnat komma loss från jobbet. Men jag håller tummarna och ska boka tid för 90 dygns kollen runt den 20 juli. Håll tummarna! ✊🏻✊🏻


Allmänt | | Kommentera |
Upp