Kvällens träning

God kväll!


Det blir den ena sena inlägget efter det andra, men bättre sent än aldrig. Eller hur?!

Nu har jag äntligen krupit ned i sängen, efter en lång dag som började 4.30 eftersom jag började jobbet 6.45.

Hur som!

Ikväll var det Anneli-träning och det är alltid uppskattat. Hon är jättebra och passar mig och Frost perfekt. 
När jag hade ridit fram så kom Frost i en superfin form och Anneli berömde den rejält. Det eftersom han har börjat vinkla in bakdelen och kommer då upp och fram så bra. När vi visade att han kunde hålla den formen under en längre period och även genom flera små volter så tyckte hon att vi skulle trappa upp lite. 

Så kvällens övningar byggde på att rida raka linjer och få honom rak, växlat med böjda linjer och skänkelvikning för att få honom att bära mer på dina bakben och på så vis bygga styrka. Ren styrketräning helt enkelt.

Det var så nyttigt för honom och givetvis tar vi med dessa övningar hem. De liknande en övning som jag brukar göra med men var lite mer krävande, vilket är perfekt.

Givetvis filmade sambon så imorgon ska jag kika på filmen medan Frost får en vilodag.

Nu måste jag sova, godnatt! 

Allmänt | | Kommentera |

God natt

Det blev ett sent hej idag.

Jag har precis lagt mig, går upp 4.30 imorgon för att hinna göra morgonstallet innan jobbet. Jobbar 6.45-15.30 imorgon.

Idag var vi iväg och checkade av Frost i ridhuset, han var fin och vi jobbade en del med trav-galopp övergångar. Jag avslutade ridpasset med att rida igen LB:1 igen, vilket gick riktigt bra. Han gjorde alla moment på precis rätt tillfälle. Så lydig!

Nej nu måste jag sova! Imorgon kväll är det Anneli-träning!!!


Allmänt | | Kommentera |

Söndag och årsmöte

God dag på er!


Imorse tog vi en härlig sovmorgon, det var välbehövligt.

Passade även på att äta en riktigt god frukost, så medan jag morgonfodrade hästarna och släppte ut Frost och DC, så lagade sambon havregrynsgröt.

Därefter red jag Frost hemma, han var jättefin även om han vid ett tillfälle fick spel och vi flög över ridbanan en vända. Han var mjuk som smör och energisk. Så mycket energi och det var nog därför som han exploderade. Men det hör till om hästen ska ha förmåga att gå de högsta klasserna, vilket jag är säker på att Frost kommer att kunna göra om jag förvaltar honom väl och han får vara hel och frisk.

Jag red dock inte så länge och ville inte att han skulle bli trött eftersom han ska gå imorgon och tränas för Anneli på tisdag.

Nu är vi på väg till SWB Västs årsmöte i Ljungskile. 

Hörs!


Frukosten: havregrynsgröt med hasselnötter, hallon, ananas, melon och vindruvor - mums!

Allmänt | | Kommentera |
Upp