Godmorgon

Godmorgon på er!


Jag hoppas att ni hade det bra igår.

Här hade vi en bra dag och fick gjort en del. 

Jag longerade både Rory och Katalina, vilket de båda uppskattade. Katalina ska kollas för inseminiering i veckan som kommer och Rory behöver verkligen sättas igång. Tänk om dygnet hade fler timmar?!

När sambon var klar med gårdagens putsning av väggar i stallet så for vi iväg med Frost och red. Därefter var det hög tid att åka till mor och far för middag. Det hann dock bli väldigt sent innan vi var där så i och med det kom vi inte hem förrän 00.30 inatt. 

Ridpasset på Frost gick dock bra, nu känns det dock som om vi har kommit till en platå i utvecklingen. Vilket inte är så konstigt efter 4,5 månader med en utvecklingskurva som har pekat rätt upp. 

Det som är både roligt oroväckande på samma gång är att det känns som om platån beror på att bakknäna tycker att det är jobbigt. Det känns bra för att det är en styrkefråga som vi bara behöver jobba med och inte en mentalinställning. Frost ger fortfarande 110% och gör allt jag ber honom om med en stor portion ambition. Men å andra sidan är jag orolig för att det är en reaktion i bakknäna, det är inte att förglömma att det ändå är en 6 åring på 182 cm i mankhöjd och 800 kg som de stackars knäna försöker bära. 

Men så länge han blir superfin ju längre ridpasset förlöper så känns det bra. 

Jag lägger dock in betydligt mer skrittpauser i arbetet och är noga med att aktivera bakdelen ordentligt och varierande för att bygga upp alla de små musklerna runt bakknäna. Är knäna väl musklade så sliter det inte på själva knät. 

Nåväl, nu får jag ge mig ut och göra morgonstallet. 


Allmänt | |
#1 - - Anita:

Hur hög är hästen? Såg bra stor ut.. Kanske för att jag är vad med min lilla... Haha ;)

Svar: Han var 182 cm i mankhöjd senast vi mätte honom. Så modell större ja 🙈
Morcrában Dressage

Upp