Besök hos equiterapeuten

Det första Charlotta sa när vi kom in i behandlingsrummet var att besöket var nästan exakt på dagen ETT år sedan förra besöket. Senast var vi där 10 februari 2016 och igår var det 9 feruari 2017. Vilket sammanträffande!?
 
Nåväl! Hon tyckte att han såg riktigt fin ut, både till exteriören och muskelmässigt. Välmusklad och väldigt jämn i muskulaturen. Det är annars väldigt vanligt att hästar är lite ojämna men inte Frost och det fick jag mycket beröm för. Att jag har den där extra känslan för ojämnhet.
 
Det är ju trots allt den som har gjort att veterinärer har hyrt in mig för att provrida hästar som de utreder men som har diffusa symptom.
 
Men även om han är superfin så finns det givetvis ett och annat som måste fixas. Hästarna har ju precis som allt annat levande en medfödd snedhet. Därför är det alltid bra att se över hästarna hos veterinär och equiterapeut regelbundet för att slippa köra fast med något i ridningen på grund av att hästen har en stelhet eller låsning. Hade det inte varit för att jag bröt fotleden så hade Frost fått en check i höstas också.
 
Som hon hon hittade var benhinnereaktioner på alla fyra ben, som hon förklarade beror på att vädret är så instabilt och att han blir så kall att funktionen går ned. Till det rekommenderade hon Arnika och Back on Track.
Han var även spänd i nacken och ländryggen på vänster sida samt SI-leden muskulärt. Dessutom har han sin stora låsning i manken som återkommer, men hon fick släppt på allt och musklespänningana håller jag efter med lite lätt linimenstmassage.
 
Så fick Frost en OK-stämpel och MVG i betyg och på väg hem stannade vi och köpte hem mer Arnika tinkturliniment samt Back on Track Royal leg wraps som Frost ska börja få ha inför träning.
 
 
Allmänt | |
Upp