Gott nytt år!!

Hej och ett gott nytt år på er!

2017 har varit ett händelserikt år på många sätt. Vi hade stora planer för gården men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. 

Året som gått har gett mycket glädje men även mycket motgång. Det har varit härligt att se hur Dreamcatcher utvecklas, jag tror mycket på honom och håller tummar och tår för att han ska fortsätta att utvecklas lika bra. En riktig liten snygging med superfina gångarter och en fantastiskt temperament. Katalina betäcktes med Zappa och ska vara dräktig, jag anar att det är ett brunt och otroligt rörligt sto i magen. Förra gången kändes fostret som en hingst och jag pratade om fostret som "han" men nu säger jag "hon". Dessutom är Katalina helt annorlunda än under förra dräktigheten. Det är som om jag under 2017 har fått lära känna en tredje Katalina. Tror därför på stoföl. Rory har tyvärr inte hunnit ridas men han gör ett fantastiskt jobb med Dreamcatcher och har lugnat sig. Nu är han sig själv.

Så kommer vi till Frost. Det har varit glädje och sorg med Frost. Vi har tränat och vi har äntligen debuterat på tävlingsbanan under 2017. Dessvärre har han tyvärr haft många uppehåll i träningen. I november fick han vila, en lite längre vila innan vinterträningen skulle dra igång. Han fick då även gå med Dreamcatcher i hagen och roa sig. De hade riktigt skoj men tyvärr står Frost skadad nu. Från en dag till nästa under igångsättningen var han kraftigt halt. Nu väntar ett klinikbesök för att ta reda på vad som hänt. Jag har dock mina misstankar och de senaste två dagarna har Frost varit svullen i höger bakkota.

Under året har även båda hundarna opererats för livmoderinflammation. Shiva fick det i somras, en tyst livmoderinflammation som inte märktes förrän det var superakut. Hon var nära på att stryka med. I december var det Lyras tur, i hennes fall var det inte akut eftersom hon som tur är fick inflammationen i samband med löpet. Däremot blev såret infekterat och inflammerat på insidan, troligen eftersom hon inte förstår vad "ta det lugnt" innebär. Det ledde till att suturen på insidan och de tre "nedersta" stygnen skadades. Nu är det dock läkt.

Ovanstående är endast en del av vad som skett men tyvärr har all otur/olycka vi haft under året ätit upp en stor del av "stallpengarna" och tiden. 

Nåväl, 2018 hoppas vi ska bli ett bättre år, ett nytt föl väntas födas. Frost ska förhoppningsvis hålla sig hel så vi kan träna och tävla även om vi har tappat ett halvår igen. Hundarna kommer förhoppningsvis leva beskymmersfritt framöver och stallet ska bli klart. Vi hoppas även på att få klart röran med Trafikverket och vår fastighet så att vi kan planera vår gård och vårt liv bättre. 

Men först, så ska vi ta reda på vad som hänt med Frost och inte minst. Hämta hem vår splitt nya Böckmann Portax E som tillverkas v.2 och ska levereras v.4!!! 

Jag hoppas att år 2018 blir ett fantastiskt år, även för er! 

Gott nytt år!!!
(null)
Dreamcatcher
Allmänt | |
Upp