Fredag

Hej på er!


Just nu städar jag på logen där vi har foder till hästarna. Eller ja jag städar just det område där fodret är, resten av logen är en byggarbetsplats eller rensningsplats. 

Kunde konstatera att det var allt för längesedan som jag sopade runt fodret. Fy var mycket damm, sand, skit, hörester och så vidare det var runt alla foderbyttor och vad smutsiga de var. 

Ni anar inte hur mycket jag längtar efter en foderkammare. Ett slutet rum där det inte blåser in en massa skit och där det inte flyger runt fåglar eller springer massa möss. Ja vi kommer ha musfritt i vår foderkammare. Dels ska det inte finnas några öppning för dem att komma in igenom och skulle någon slinka in så ska det finnas en kattlucka. Våra katter är riktigt bra på att ta möss, även om en av de bästa jägarna tyvärr förolyckades i onsdags...

För att inte tänka för mycket på det går vi vidare med vad jag skulle skriva här.

Jo, sambon rev även färdigt gången i tegelväggen igår och idag lyfte vi bort den enorma grundstenen som teglet vilade på. Nu ska bara hålet fixas till med några tegelstenar som lossnade och som skulle varit kvar samt borttagning av några som skulle bort men stannade kvar. 


Det är helt sjukt vilken skillnad ett "litet" hål gjorde!


Till höger ser ni att vi har murat igen en gammal dörr. På den sidan kommer en foderkammare att byggas och på andra sidan väggen finns en spolspilta. På vänster sida kommer en sadelkammare att byggas och på andra sidan väggen kommer två skötselplatser att göras i ordning. 

Gången kommer sedan att leda mellan två stalldelar. Dock kommer den ena stalldelen, som ska byggas på logen, att vänta. Där är tanken att set ska byggas fem boxar men det blir kommande projekt. I dagsläget är det treboxar som kommer att renoveras i den murade stalldelen. Alltså där en spolspilta kommer att ställas i ordning samt två skötselplatser. Utöver sadelkammare och foderkammare alltså.

Här ser ni också hur fodret står i dagsläget.

Ni förstår att jag vill ha en foderkammare!?!

Allmänt | | Kommentera |
Upp