Ilfart till Hästakuten

Som rubriken indikerar så blev inte denna dagen som planerad....alls....

Jag stod och förberedde mat när sambon, som precis har kommit hem från ett par skoningar, utbrister att vi har hästar i trädgården. Jag rusar ut och hittar tre panikslagna killar som flyger fram i fullt sken kors och tvärs över gården. 

När vi fick fångat in dem var de genomsvettiga och flåsade rejält. Frost hade trampat av sig en framsko. Vi ställde in dem i boxarna och bytte täcke så de fick torka och kallna innan vi gick igenom eventuella skador. Givetvis spolade vi av benen och kollade så att det inte fanns några sår. 

Efter maten gick vi ut och gick igenom Frost. Kunde inte hitta något förutom en liten svullnad vid vänster armbåge. Linimentade och ställde in honom. Då ser jag att Dreamcatchers box är rörig och att han åter har rullat sig samt att han lägger sig ned och rullar igen. Fort ut ur boxen och lyssna efter tarmljud - buken är knäpptyst. Kolik! Promenerar en stund och lyssnar igen - lite tarmljud. Ringer jourveterinären som kommer ut omgående och undersöker, ger kramplösande och även smärtlösande men det ger sig inte. Hon ger lite till på inrådan av kollega samt sondar. Fortfarande ingen effekt. Hon ringer då till Husaby Hästakut därefter lastar vi DC, som kliver rätt på transporten, och kör i ilfart till Kliniken. 

De tar prover, rektalundersöker, sondar och sätter dropp. Därefter får han vara kvar över natten med bevakning. 

Vi var hemma vid 00.30 och har nu gjort färdigt stallet. 

En kopp te, en alkoholfri öl och sedan blir det sängen. Frågan är bara hur mycket sömn som vi kommer få. 

(null)

Allmänt | |
Upp