Lördag

Hästarna är utsläppta i gräshagar och fåglarna kvittrar medan jag dricker en kopp kaffe och skriver här.


Sambon är iväg och skor en häst, han försov sig dock som vanligt och var bra stressad när han åkte. Mina föräldrar kommer nämligen idag för att hjälpa till och greja här på gården. Bland annat ska några fler vändor till tippen köras och de stänger 12 så då gäller det att komma igång i tid.

Jag måste se över alla sommarhagar så att de är hela och redo. Hästarna är avmaskade så det vore bra om de kunde gå på gräs framöver så att inte hagarna växer igen som de har tenderat att göra för oss. Gammalt gräs vill ju inte hästarna äta vilket innebär att mycket gräs går till spillo.

Måste även städa inne i huset och så kommer några och ska kika på en av kattungarna, Ferdinand. 

Igår och i förrgår var vi iväg med Frost. Torsdagens pass började uruselt men avslutades superbra. Gårdagens pass gick bättre och i slutet var Frost helt enastående. Ni vet den där känslan när hästen går i perfekt balans och en kan be om ökningar, komma tillbaka, volter, förvänd och så vidare i minimala säteshjälper och hästen bara flyter fram. Det fallerade inte ens i övergångarna från ökad till samlad trav eller galopp.

Lycka!

Nu får jag dricka upp kaffet och fixa lite innan mor och far kommer. 
Hörs sen!

Denna bilden är från början av passet. Inte alls i balans men se vad söt han är och vilken arbetsglädje. Det syns så tydligt i ansiktsuttrycket hur glad han är, mattes stora hjärta 💞🦄

Allmänt | |
Upp