Måndag och 1 maj

Nu är maj kommen och det med välkommen sol. Så skönt med sol och värme. Medan jag tog ut hästarna idag och lät DC beta lite gräs för hand så tänkte jag att det hade varit perfekt att bo med detta ljuva väder året om. Tänk att varje morgon bara kunna ta av hästarna täcket inför utevistelsen. 

Och att själv kunna gå ut i bara ridbyxor och tröja när en ska morgonfodra och släppa ut. Ljuvligt!

Nåväl om man går tillbaka till där man är och njuter av vädret denna veckan.

Igår var vi iväg till ridhuset med Frost, sista vändan för säsongen eftersom ridhuset stänger för sommaren idag.

Ridpasset gick över förväntan, Frost var mjuk och fin överlag och arbetade bra trots att piloten var stel och konstig. Nya dressyrstövlar är ju inte de smidigaste att rida i, i början.

Det hela började med att jag knappt tog mig upp på hästen. För även om jag står på en pall så är Frost stor vilket innebär att jag behöver vinkla upp foten. Där tog skaftet stopp. Haha men upp kom jag i alla fall om än mindre graciöst.

Frost var tydligt glad av att komma till ridhuset, han älskar att arbeta så viloperioder är inte hans melodi. Detta visar han med att bli extra pigg men harmonisk och ambitiös.

Fokus under passet var att Frost skulle runda till sig mer och ta i lite mer med bakbenen. Då främst i galoppen då det var galopp dom jag arbetade honom mest i bortsett från det jobb vi gjorde med skänkelvikningar. 

Frost svarade jättebra och blev riktigt fin, rund och avspänd.

Idag funderar jag på om han ska få gå på lina över cavaletti eller om vi ska ge oss iväg till en paddock och rida. Lutar åt till förstnämnda.


I brist på nya bilder så får gamla favoriter duga 😉

Allmänt | |
Upp